Wedstrijden

De activiteitencommissie en jeugdcommissie proberen 3x per jaar een wedstrijd te organiseren waarbij de volgende onderdelen van de paardensport worden verreden:


Bixie: 

Voor kinderen tot 12 jaar. Deze mogen onder begeleiding gereden worden. Er wordt echter wel onderscheid gemaakt door de jury van kinderen die zelf rijden en kinderen die begeleid worden. De proeven worden verreden volgens de officiƫle bixieproefjes (zie het inschrijfformulier)


Dressuur zonder galop:

Iedere wedstrijd is er een aparte categorie voor ruiters die nog niet galoperen en/of onervaren paarden/pony's die de galop liever nog even overslaan.


Dressuur:

De dressuurproeven worden verreden van de KNHS. Klasse B t/m Z2 is welkom. Er kunnen 2 proeven verreden worden. Er word in het inschrijfformulier aangegeven welke proeven dit zijn!

Onze wedstrijden tellen niet mee voor promotiepunten!


MiniMarathon /Cross onder het zadel:

De deelnemers rijden hetzelfde parcours als de menners. Er wordt geen onderscheid gemaakt van grootte van pony's/paarden en ruiters. Bij de Cross worden er in het parcours wat hindernissen neergezet. Deze hindernissen zijn allemaal los en kunnen dus vallen. Veelal wordt er gebruik gemaakt van 'kruisjes'. Durf je niet te springen maar wil je wel meedoen dan wordt er een balk op de grond gelegd ipv het kruisje.


MenDressuur:

In een uitgezette rijbak van 40x80 wordt er een dressuurproef verreden voor mencombinaties. Hierbij zitten 2 jury's (ipv 4). De proef die verreden wordt staat aangegeven bij het inschrijfformulier. Er wordt maar 1 proef verreden.


Mini Marathon:

Op het grote clubterrein wordt er een parcours uitgezet met een 2 tot 3tal menhindernissen en pionnen(poorten) inclusief waterbak + heuvel.

Er wordt onderscheid gemaakt in enkelspan, dubbelspan en meerspan (4span en tandem)

Iedere menner en groom dient voorzien te zijn van een bodyprotector en cap. Voor het startnummer wordt 5,00 euro borg betaald. Deze krijgt men bij het inleveren weer retour.


Vaardigheid:

Er wordt een vaardigheidsparcours uitgezet met pionnen (poorten). Er wordt een tijdslimiet ingesteld, voor iedere seconde buiten de tijd wordt er 1 strafseconde bij gerekend. 

Voor menner en groom geldt ook bij de vaardigheid...cap verplicht!Onze wedstrijden staan inmiddels bekend als zeer laagdrempelig waarbij de funfactor en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

De 'onderlinge' wedstrijden zijn ook opengesteld voor ruiters en menners die geen lid zijn van onze vereniging en is daarom ook een ideale manier om je paard/pony aan een concoursachtige setting te laten wennen.

Onze vereniging is wel aangesloten bij de KNHS maar onze wedstrijden worden niet geregistreerd. Promoveren is dus niet mogelijk via onze wedstrijden!Kijk bij de kalender om te zien wanneer de volgende wedstrijd is

Landelijke Rijvereniging en Ponyclub

PRINSES IRENE

       sinds 1946

Wedstrijden bij LR & PC Prinses Irene