Scholenproject


Landelijke Rijvereniging en Ponyclub

PRINSES IRENE

       sinds 1946

Scholenproject


HET SCHOLENPROJECT


Met 17 vrijwilligers en een 4-tal shetlanders gaan we er dan weer voor zorgen dat alle 200 kinderen van groep 6 van de basisscholen uit Zevenbergen een leuke en leerzame ochtend krijgen bij onze vereniging.


De kinderen gaan weer een theorieles volgen in de anatomie van het paard

krijgen een workshop veiligheid/omgang en verzorging van paarden en pony's 

en gaan zelf aan de slag met een praktijkles grondwerk met pony's.


Alle kinderen krijgen daarbij weer een certificaat van deelname en wordt er weer een groepsfoto gemaakt.


Hierbij willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun tijd en inzet van dit unieke project!


Wil jij ook je school opgeven voor dit unieke paardenproject? Neem dan contact op met Anton Rijnart.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Als enige in Nederland zijn we in september 2013 begonnen met een nieuw concept om de paardensport te promoten.


Anton Rijnart en 14 vrijwilligers organiseerde samen met de sportcoaches van Moerdijk Fit een kennismaking van scholieren met paarden en pony’s (clinic) bij onze vereniging.


Alle groepen 6 van de basisscholen in Zevenbergen namen deel aan dit project en kwamen klas  voor klas op woensdagochtend op bezoek bij onze rijvereniging.

Hier werden ze welkom geheten door de voorzitter en verdeeld in 3 groepjes door de leerkracht waarna de 'lessen' konden beginnen.


De kinderen kregen een theorieles over de overeenkomsten van het skelet tussen mens en paard. Dit werd gegeven door oud biologie leraar dhr Wim Rijnart.

Buiten stonden er al 2 shetlandertjes (Sprinter en James) klaar voor de les 'veilig omgaan met paard/pony en verzorging". Na uitleg over de veiligheid en wat je vooral NIET moet doen bij paarden werd er uitgebreid geoefend met de vele borstels die nodig zijn om je pony in goede (vacht) conditie te houden.

Favoriet was uiteraard voor de kinderen om te mennen met pony Storm en een lange lijnen parcours te lopen met shetlander Sunshine of James.

Na afloop kreeg iedereen een prachtig certificaat mee naar huis en een waardebon voor 1 gratis menles!

Onze fotografe Liesbeth nam tot slot van iedere klas een mooie groepsfoto waarna de kinderen met enthosiaste verhalen huiswaarts keerden.

Dat dit project niet onopgemerkt bleef, bleek wel uit alle intervieuws en artikelen die in diverse bladen verschenen. (BN de Stem, klik hier voor het artikel) Paard & Sport, Paard & Leven, Modern Zevenbergen etc.)
Het scholenproject wordt mede mogelijk gemaakt door: